Inkoop Diamant

Hoe werkt het verkopen van diamant?

Carat

Het gewicht. Hoe groot is de diamant

Cut

Het maaksel. Hoe is de diamant geslepen

Colour

De kleur. Is de steen wit of getint van kleur

Clarity

De zuiverheid. Is de steen vlekkeloos of niet

Diamant inkoop

Ons jarenlange lidmaatschap van de Beurs voor den diamanthandel in Amsterdam  garandeert u dat wij een betrouwbare partner zijn bij de inkoop van uw diamanten en briljanten.

Voor de inkoop van diamanten en juwelen kunt u terecht bij Argentum Aurum. Wij zijn een autoriteit op het gebied van de inkoop van diamanten en briljanten. Wij betalen concurrerende prijzen voor moderne geslepen diamanten, antieke diamanten, oude diamanten en alle andere voorkomende diamanten. Wij kopen en verkopen diamanten met of zonder certificaat. Dit mogen losse diamanten (briljanten) zijn, of diamanten gezet in sieraden zoals ringen,horloges en antieke juwelen etc.

Hebt u diamanten die u niet langer wilt bewaren en bent u op zoek naar een betrouwbare adres voor de inkoop van uw diamanten? De gekwalificeerde diamantair Argentum Aurum koopt uw diamanten op. Wij kopen uw diamanten met respect en begrip voor het soms emotionele afscheid van uw juwelen. Diamanten worden bij Argentum Aurum vanzelfsprekend nauwkeurig geanalyseerd en getaxeerd. Indien we komen tot een onderling akkoord over de prijs, wordt u direct contant uitbetaald of wordt het geld op uw rekening gestort. U heeft geen verplichting om de diamanten te verkopen en aan de taxatie zijn geen kosten verbonden. Ons lidmaatschap van de Diamantbeurs garandeert u dat wij een betrouwbare partner zijn bij de inkoop van uw diamanten.

hmmmm

Argentum Aurum is altijd geïnteresseerd in de inkoop van diamanten en alle types van juwelen met diamanten, bijvoorbeeld vintage, oude en antieke diamanten sieraden. Wat de reden ook is waarom u uw diamanten wit verkopen, Argentum Aurum helpt u discreet , snel en professioneel.

hmmmm2

Diamant prijs

De diamant prijs van elke diamant is anders. De experts van Argentum Aurum verstaan de ingewikkelde kunst van het bepalen van de waarde van een diamant. Een complexe samenhang van factoren bepaalt de schaarste en de diamant prijs. Heeft u diamanten van uitzonderlijk kwaliteit en grootte worden dan heeft u waarschijnlijk een certificaat dat de echtheid en waarde bewijst. Alle diamanten, ook die zonder certificaat, worden bij in- en verkoop getest op de 4 C’s. Dit zijn Carat, Cut, Colour en Clarity.

Welke diamanten kopen wij?
Argentum Aurum is altijd geïnteresseerd in de inkoop van diamanten en briljanten vanaf een gewicht van 0.50 karaat. Alle type juwelen met diamant, bijvoorbeeld vintage, oude juwelen gezet met bolsewiek geslepen diamanten of antieke diamanten sieraden gezet met roosdiamanten. Wat de reden ook is waarom u uw diamant of briljant wilt verkopen, Argentum Aurum helpt u discreet, snel en professioneel.
Kleurloze diamanten, de hoogste diamant prijs bij inkoop.

Onze experts bestuderen de zuiverheid van de diamant. Zijn hierbij geen insluitsels (oneffenheden van de natuur) te zien, dan is de diamant loepzuiver. Zodra er wel insluitsels te zien zijn, daalt de prijs van de diamant aanzienlijk. Is de diamant kleurloos, loepzuiver en goed geslepen dan bepaalt het gewicht de prijs. De diamant prijs wordt per karaat berekend. De vorm van de diamant beïnvloedt de prijs eveneens. Fantasie vormen zijn 5 tot 10% goedkoper dan de standaard vormen.

De diamant prijs is afhankelijk van de volgende 4 factoren.
De 4 C’s

Carat: het gewicht. Hoe groot is de diamant
Cut: het maaksel. Hoe is de diamant geslepen
Colour: de kleur. Is de steen wit of getint van kleur
Clarity: de zuiverheid. Is de steen vlekkeloos of niet

Argentum Aurum heeft alle benodigde apparatuur om deze gegevens te controleren en de juiste diamant prijs te bepalen. Wij taxeren uw diamant(en) gratis en vrijblijvend en informeren u of uw diamant oorspronkelijk (echt) is en vertellen u alles over helderheid, slijpsel, gewicht en zelfs over de periode waarin de diamant verwerkt werd.

Kleurloze diamanten hebben de hoogste diamant prijs, maar natuurlijk zijn diamanten met een lichtgele, lichtrode, lichtblauwe of lichtgroene kleur ook zeer kostbaar. Onze experts bestuderen de zuiverheid van de diamant. Zijn hierbij geen insluitsels (oneffenheden van de natuur) te zien, dan is de diamant loepzuiver. Zodra er wel insluitsels te zien zijn, daalt de prijs van de diamant aanzienlijk. Is de diamant kleurloos, loepzuiver en goed geslepen dan bepaalt het gewicht de prijs. De diamant prijs wordt per karaat berekend. De vorm van de diamant beïnvloedt de prijs eveneens. Fantasie vormen zijn 5 tot 10% goedkoper dan de standaard vormen.

Aanvraag