Horloges

  Horloge verkopen

  Verkoop uw horloges bij Argentum Aurum en u krijgt de beste prijs! Wij kopen horloges van Rolex, Cartier, Breitling,Chopard, Omega, Patek Philippe, Jaeger le coultre, IWC, enz. Horloges van goud, zilver, platina etc., met of zonder diamanten, bij voorkeur mechanische horloges.

  Oude horloges waarde

  Veel horloges verliezen al snel hun waarde. De uitzonderingen hierop zijn exclusieve , beperkte oplagen en antieke en oude horloges.

  De horloge waarde van antieke, vintage of oude horloges wordt bepaald door verschillende factoren: de maker, de conditie en de aard van de materialen.
  Horloge

  De merknaam (de maker) van oude horloges bepaalt de grootste waarde. Bij de horloge waarde wordt o.a. naar de conditie gekeken en een horloge met een massiefgouden kast is natuurlijk bij verkoop nog meer waard als het horloge ook ingelegd is met diamanten. De waarde van een verguld of gold filled horloge wordt bepaald door de dikte van het laagje goud dat is gesoldeerd op een basis metalen behuizing. Bij normaal gebruik wordt door slijtage van dit laagje goud (bij vergulde of gold filled gouden horloges) vaak de metalen onderlaag blootgelegd. Dit vermindert bij verkoop sterk de waarde van het oude horloge.

  Een gegalvaniseerd gouden horloge is 14 karaat of hoger met een laagdikte niet minder dan 0,175 micron, of een miljoenste van een meter.

  Een verguld horloge heeft een minimale dikte variërend van 0.5 micron tot 2.5 micron.

  Een gold filled horloge heeft een laagje goud dat 200 keer dikker is dan de zwaarste vergulde uurwerken. De meeste oude horloges hebben een merkteken op de binnenkant.

  Oude horloges en antieke horloges.

  Antieke en oude horloges zijn vaakgemaakt van roestvrij staal of van een onedel metaal dat lood, ijzer, koper, tin of zink kan bevatten. Sommige oude en antieke horloges zijn verguld, gold plated of gold filled.

  Oud horlogeOude horloges of vintage gold filled horloges komen relatief vaak voor. Gold filled horloges beginnen bij 9 karaat. Deze horloges zijn over het algemeen geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Gold filled betekent dat een laag van 14 Karaat goud mechanisch door hitte en druk aan een basismetaal wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze dikte van het goud moet tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken . Dit houdt in dat 5% van het gewicht uit 14 Karaat goud bestaat. Bij vergulde oude horloges ligt het goudpercentage veel lager en het goudlaagje zal eerder afslijten. Horloges vervaardigd in de Verenigde Staten beginnen over het algemeen bij 10 karaat. De 10 karaat gouden horloges worden gevolgd door de hogere waarden 14k en 18k gouden horloges. Er zijn geen 24-karaats gouden horloges, want dit goud is te zacht en te gevoelig voor schade.

  Mechanische horloges

  Mechanische horloges worden met de hand opgewonden. Mechanische automaten worden opgewonden door de polsbeweging. Als een mechanische automaat lang in de kast ligt, gaat het horloge vanzelf stilstaan. Meestal is dit na 31 tot 42 uur.

  Quartz horloges

  Quartz horloges lopen op een batterij. Gemiddeld gaan deze batterijen tussen de 2 tot 4 jaar mee.

  Taxatie Waarde Horloge