Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Goud verkopen of houden? De 5 tips

Een vraag die wij veel om  ons heen horen is “kan ik beter mijn goud verkopen of houden“? Daarom besloten wij speciaal voor u hier meer uitleg over te geven met een vijftal tips. Ontdek niet alleen wat u zelf vooraf kan doen, maar ook de voordelen van uw goud verkopen.

TIP 1: Bepaal wat u in handen heeft
De beslissing voor goud verkopen of houden is niet iets waar u dagelijks me te maken heeft. Het is daarom erg belangrijk om eerst te verifiëren of het wel echt goud is. Dit kunt u doen door naar keurtekens te zoeken, bijvoorbeeld 14 karaat of 18 karaat.  Indien het u niet lukt om dit te achterhalen, kunt u ook direct met uw goud langskomen in onze inkoopwinkel waar onze ervaren inkopers het karaatgehalte en actuele inkoopprijs kunnen bepalen.

TIP 2: Het ideale moment
Eigenlijk bestaat er voor goud verkopen geen ‘ideale moment’, dat is voor iedereen anders. Waar de een misschien goud heeft geërfd van een overleden familielid, ligt het bij de ander al jaren in de kast. Wacht daarom niet op een ideale moment, maar beslis zelf of u het goud wilt houden of investeert u het liever in iets anders?

TIP 3: Een keuze maken
Als u een duidelijk beeld hebt van wat u aan goudwaarde heeft liggen, dan is het tijd om een keuze te maken. Wilt u uw goud verkopen of houden? Voor veel mensen is het volgende doorslaggevend: ligt het goud ergens in een kast te verstoffen dan is de keuze om te verkopen vaak snel gemaakt. Het is toch zonde als al dat goud er ligt en niks mee wordt gedaan?

TIP 4: Heeft u een spaardoel?
Misschien heeft u al heel lang iets op uw verlanglijstje staan wat u graag wilt hebben, maar gaat het sparen u minder goed af. Sparen is iets wat veel mensen moeilijk vinden. U heeft immers elke maand ook vaste lasten en vaak extra kosten, dit maakt het niet altijd haalbaar om te sparen. Vaak gaat het u makkelijker af als u iets gespaard hebt om daar vanuit verder te sparen dan wanneer u bij nul moet beginnen. Het is juist daarom een heel mooi begin om te gaan sparen als u uw goud gaat verkopen.

TIP 5: Kom naar de winkel
Zodra u zeker weet dat u uw goud wilt verkopen, is het enige wat u nu nog moet doen langskomen in onze winkel voor een passende offerte. Het inkoopbedrag wordt altijd bepaald aan de hand van karaatgehalte en de actuele goudkoers. U kunt gewoon langskomen zonder afspraak tijdens de openingstijden. Zie ik u binnenkort bij ons in de winkel?