Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Zilver verkopen

Wilt u ook

Veilig en discreet zilver verkopen?

Uw zilver verkopen in Amsterdam gaat veilig en gemakkelijk bij Goud Inkoop Amsterdam.NL

Heeft u oud/antiek zilver uit een erfenis of staat het al jaren in een kast verstopt? Is het niet uw smaak en bent u benieuwd naar wat het eigenlijk waard is? Bij verkoop van oud/antiek zilver bij Goud Inkoop Amsterdam bent u verzekerd van de hoogste prijs. Onze gecertificeerde taxateurs hebben alle benodigde vakkennis om moeiteloos oud en antiek zilverwerk op de juiste waarde te taxeren. Zilver verkopen voor directe contante uitbetaling of via de bank. Klaar terwijl u wacht bij zilver inkoop.

Wat bepaalt de waarde van uw zilver?

Voor het op waarde schatten van uw zilveren object is gedegen kennis nodig om de ouderdom, de plaats en tijd van herkomst, de maker en het gehalte te kunnen achterhalen. Vaak zijn er verschillende keurmerken aanwezig op uw zilverenvoorwerp die voor de specialisten bij Goud Inkoop Amsterdam een betrouwbare waarborg vormen om het zilverstuk op waarde te schatten. Toch laten wij ons bij Goud Inkoop Amsterdam niet alleen beïnvloeden door de aan- en/of afwezigheid van deze keuren. Het zilveren object zelf is hoofdzaak en daarom wordt er met aandacht gekeken naar de stijl, details en uitvoering. Kleine details kunnen de waarde beïnvloeden zoals een inscriptie, een restauratie of een beschadiging.

Bij Goud Inkoop Amsterdam hebben wij jarenlange ervaring om een goede inschatting te maken van de achtergrond van uw zilverstuk, gekeurd of ongekeurd. Daarom bent u voor de verkoop van uw zilveren object bij ons aan het goede adres en kunnen wij u verzekeren dat uw object op de juiste manier getaxeerd wordt. Dit leidt er toe dat u bij ons gegarandeerd zult zijn van een eerlijke prijs.

Waar kan ik mijn zilver verkopen?

Wanneer u thuis nog zilver heeft liggen wat u eigenlijk wilt verkopen kunt u, ongeacht de staat van het zilver, terecht bij Goud Inkoop Amsterdam. Wij staan tijdens onze openingstijden voor u klaar om uw zilverwerken te taxeren. Natuurlijk achten wij privacy en veiligheid als zeer belangrijk en gaan wij zorgvuldig om met uw komst. Met onze al meer dan 20 jaar ervaring zijn wij de uitermate geschikte keuze wanneer u de beste prijs wilt ontvangen voor uw zilverstukken.

De verkoop van uw zilveren goederen gaat bij ons discreet, snel en in beveiligde omgeving. U kunt kiezen om direct contant uitbetaald te worden maar wij kunnen indien gewenst u ook per bank vergoeden. Zonder afspraak kunt u direct terecht bij ons filiaal te Amsterdam. U kunt terplekken geholpen en uitbetaald worden. Wat de reden ook is voor de verkoop van uw zilver, Goud Inkoop Amsterdam helpt u direct en op professionele wijze.

Oud zilver verkopen in Amsterdam

Welk zilver kunt u bij ons verkopen?

Bij Goud Inkoop Amsterdam bent u welkom om een grote variëteit aan zilver te verkopen. U kunt bij ons terecht met verschillende vormen van tafel zilver zoals zilver bestek, zilveren schalen maar ook zilveren strooiers, tafelschuivers, en koffie of theeservies. Daarnaast kunt u ook bij ons komen voor de verkoop van zilveren sieraden. Dit kunnen sieraden zijn in de aan- of afwezigheid van edelstenen. U bent zowel welkom met designer juwelen als met ongekeurde werken.

Verder kunt u bij Goud Inkoop Amsterdam terecht voor de verkoop van uw zilveren munten en baren, zoals Canadese Maple Leaf munten, Amerikaanse Eagle munten en zilverbaren. Wij zijn ook geïnteresseerd in antieke zilveren voorwerpen zoals pillendoosjes, memorielepels, kandelaars, tabaksdozen en miniaturen. Ook religieuze zilverstukken kunt u bij ons verkopen zoals wijwaterbakken, bijbelsloten, hostiedozen en offervazen. Verder kopen wij zowel nationaal als internationaal zilver in. Een voorbeeld van internationaal zilver is het alom bekende Djokja zilver uit het oude Oost-Indie. Djokja zilver verkopen behoord dus ook tot de mogelijkheid.

Verder kunt u ook uw zilver verkopen bij Goud Inkoop Amsterdam wanneer dit beschadigd of incompleet is. Het is voor ons dus niet van belang of uw zilversieraad nog heel is of dat uw zilveren bestekset compleet of ongebruikt is. Ook voor beschadigde zilverstukken kunnen wij u de beste prijs geven. Kort samengevat betekent dit dat u met al uw zilveren voorwerpen bij ons terecht kan ongeacht de periode, herkomst, functionaliteit of staat.

Oud zilver verkopen

Heeft u oud zilver? Aangeslagen of stuk? Verkoop zilver gemakkelijk en veilig bij Goud Inkoop Amsterdam bij ons kantoor.

Oudzilver dat maar in de la ligt
ZilverGeërfd en u vindt het maar niks
VerkopenStukke sieraden van zilver

Zilver bestek verkopen

Heeft u bestek van zilver, dus niet verzilverd? Zilver bestek is meestal gemaakt van 2e of 3e gehalte zilver. Zilver bestek kunt u verkopen aan Goud Inkoop Amsterdam . NL.

ZilverGemaakt van zilver
BestekGeen zin meer op te poetsen
VerkopenHet levert nog geld op

Zilverbaren verkopen

Zilverbaartje verkopen van diverse smelters zoals Degussa, Heraeus en Umicore. Zilverbaartjes van bijvoorbeeld 500 gram of 1 kilo. 

ZilverbarenVan puur zilver, 999 fijn
VerkopenDirect geld voor uw zilverbaren

Zilveren sieraden verkopen

Zilveren sieraden verkopen in Amsterdam. Zoals armbanden, kettingen en colliers. Ook als uw sieraad stuk is kunt u deze aan ons verkopen. 

ZilverenSieraden die u niet meer draagt
SieradenVan ten minste 800 zilver
VerkopenDirect uw oude sieraden voor geld

Zilveren munten verkopen

Zilveren munten verkopen zoals de Maple Leaf, Britannia, zilveren gulden, rijksdaalder of tientje. Direct geld voor uw oude zilveren munten.

ZilverenMunten voor geld omwisselen
MuntenWaarmee u niks meer doet
VerkopenDirect in onze winkel

Zilveren lepel verkopen

Zilveren lepel verkopen bij ons kantoor in Amsterdam. Zoals zilveren aardappellepel, bowllepel, ijslepel, roomlepel en strooilepel.

ZilverenLepel
LepelDie van zilver gemaakt is
VerkopenVoor direct geld

Antiek zilver verkopen

Antiek zilver verkopen in Amsterdam. Zowel compleet als incompleet en kapot antiek zilver. Antiek zilveren voorwerpen die vroeger dagelijks gebruikt werden.

Antiekgebruiksvoorwerpen die stuk zijn
Zilvervoor geld omdat u er niks mee doet
Verkopenvan zilver bij ons op kantoor

Zilveren kandelaar verkopen

Zilveren kandelaar verkopen van kolom, enkele tot meerarmige kalanderen. Ook zilveren kaarsen houders of blaker kunt u aan ons verkopen.

ZilverenKandelaar enkel of meerarmig
Kandelaarvan zilver
Verkopenvan uw zilver voor geld

Zilveren schaal verkopen

Veel gebruikte voorwerpen in het verleden zijn zilveren schalen. Wilt u zilveren schalen verkopen? Kom hiervoor direct langs bij ons.

Zilverenschaal voor koffieservies
Schaalvoor bonbons
Verkopenvan oude zilveren schalen

Djokja zilver verkopen

Djokja zilver is zilver uit de voormalige Nederlandse kolonie, Indonesië.  U kunt zilver verkopen uit de oude Oost-Indie, te herkennen aan sierlijke afbeeldingen bij ons op kantoor.

Djokjagemaakt tussen 1930 - 1970
Zilvergemaakt van 3e gehalte zilver
VerkopenIndonesische, oud Oost-Indië zilver

Zilveren lepeltjes verkopen

Oude zilveren lepeltjes verkopen in Amsterdam, zoals mokkalepels en theelepels.

Zilverenlepeltjes voor bij de koffie of thee
Lepeltjesdie u niet meer gebruikt
Verkopendirect zilveren lepeltjes voor geld

Zilveren miniaturen verkopen

Zilveren miniaturen die jaren in een schoenendoos liggen. Wilt u deze verkopen? Het kan een mooi bedrag opleveren.

Zilverenminiaturen met een voorstellen
Miniaturenuit begin 19e eeuw of zelfs ouder
Verkopendirect uw zilveren miniatuur

Het gehalte teken

Wanneer u uw zilveren voorwerp ter verkoop aanbiedt bij Goud Inkoop Amsterdam, zal onder andere eerst het gehalte bepaald worden. Dit wordt gedaan door te kijken naar eventueel aanwezige gehalte keuren op het voorwerp. Al sinds de Gilde tijd (ca 1400) worden zilveren voorwerpen op verschillende manieren gekeurd om een zilvergehalte te garanderen dat voldoet aan de wettelijke voorschriften. Het gebruik van deze keuren was dus eigenlijk bedoeld om de koper te beschermen en te verzekeren van een eerlijke aankoop.

Sinds 1813 wordt het zilvergehalte aangeduid met een gehaltemerken dat onderscheidt maakt tussen eerste, tweede en derde gehalte zilver. De specificaties van deze verschillende gehaltes en dan uiterlijke vertoningen van deze keuren verschillen over tijd. Bij Goud Inkoop Amsterdam werken gecertificeerde taxateurs die doormiddel van hun vakkennis deze keuren kunnen herkennen en daardoor het gehalte kunnen bepalen van uw zilverstuk.

Zilverprijs

Wilt u uw zilver verkopen? Bij Goud Inkoop Amsterdam kunt u terecht om uw verschillende zilveren objecten aan te bieden. De waarde van uw zilver is afhankelijk van verschillende factoren zoals het zilvergehalte, de staat en de afkomst. Daarnaast is de zilverprijs van groot belang voor een correcte taxatie van uw zilverwaar. Aangezien zilver ook een handel- en investeringsmiddel is wordt de prijs van zilver bepaald door vraag en aanbod. Bij een hogere vraag naar zilver en een lager aanbod van zilver zal de zilverprijs stijgen en vice versa.

Doordat dit variabele factoren zijn is de zilverkoers 24 uur per dag in beweging. Als gevolg hebben uw zilveren objecten nooit één vaste waarde. De laatste jaren fluctueert de zilverprijs tussen de 400 en 800 euro per kilogram. Bij Goud Inkoop Amsterdam zijn wij altijd op de hoogte van de actuele zilverprijs. Daarom kunt u bij ons uw zilver inwisselen tegen de best mogelijke vergoeding.

De Nederlandse Waarborg zilvergehalten

Door de Nederlandse waarborg voor Goud en Zilver wordt er op dit moment drie zilvergehalten gehanteerd:

  • 1e gehalte (ook bekend als sterling zilver) gekenmerkt door een gehalte van 925/000
  • 2e gehalte zilver gekenmerkt door een gehalte van 835/000
  • 3e gehalte zilver gekenmerkt door een gehalte van 800/000

Beneden het wettelijke zilvergehalte

Het kan ook zijn dat er nog minder zilver in de legering van uw voorwerp zit dan het derde gehalte. In dat geval wordt dit door de Nederlandse waarborg voor Goud & Zilver beoordeeld als “beneden het wettelijke gehalte”.

Ook kan het zijn dat uw zilverwerk niet gekeurd is. In dat geval kunnen wij bij Goud Inkoop Amsterdam het zilvergehalte van uw object meten met behulp van een toetssteen een testvloeistoffen.

Het zilvergehalte is vervolgens één van de factoren die bepalend is voor de waarde van uw zilveren voorwerp. Wanneer uw zilver een hoger gehalte heeft kan dit de waarde van het object verhogen aangezien er meer puur zilver in het object zit. Bij Goud Inkoop Amsterdam zijn wij constant op de hoogte van de actuele zilverkoersen en in gecombineerd met onze gedegen vakkennis leidt dat er toe dat wij u de beste inkoopprijs kunnen bieden voor het zilver dat u wilt verkopen.

Zilver inkoop Amsterdam

Antiek zilver herkennen en verkopen

Sinds de Middeleeuwen komen op antiek zilver voorwerpen al meestertekens voor. Het meesterteken geeft aan wie de verantwoordelijke maker van het voorwerp is. Dit teken wordt door de maker zelf op de voorwerpen aangebracht, voordat de voorwerpen bij de Waarborg ter keuring worden aangeboden. Een meesterteken kan uit één of enkele letters of cijfers bestaan. Na de keuring bij de waarborg komt er een gehalte tekenen erbij. Dit geeft aan uit welke gehalte het antiek zilveren voorwerp is gemaakt.

Welke tekens zijn er voor antiek zilver?

Antiek zilver kunt u herkennen aan de tekens/keuren die op het voorwerp zijn geslagen. De keurtekens op antiek zilver zijn:

  • Het gehalteteken
  • Het stadsteken
  • Het kantoorteken
  • De jaarletter

Testen van zilver bij verkoop

In uw aanwezigheid testen wij uw antieke zilveren voorwerpen met gecertificeerde chemicaliën. Wij toetsen het zilver op het juiste gehalte. Naar aanleiding van de resultaten wordt er een inkoopbedrag bepaalt op basis van de actuele koers.

Door constant op de hoogte te zijn van de actuele koersen kunnen wij u de beste prijs voor uw zilver bieden.

Ieder antiek zilveren voorwerp stuk is een kunstwerk op zich, met een specifieke stijl en eigen kenmerken, die de geschiedenis van herkomst en ontstaan vertellen. Onze taxateurs hebben gedegen kennis van alle stijlen en kenmerken en kunnen zo vervalsingen en kopieën herkennen.

999 zilver / puur zilver

Zilver in zijn zuiverste vorm wordt wel aangegeven met 999 zilver of wel puur zilver. In de natuur wordt zilver gevonden in een legering. Dit houdt in dat zilver met andere metalen zijn gemengd. In een raffinaderij wordt zilver dan gezuiverd en de andere metalen eruit gehaald. Hierdoor houdt men dan uiteindelijk zuiver zilver over. Zilverbaren zijn meestal gemaakt van 99,9% puur zilver. Dit is voor investeerders en beleggers interessant omdat beleggers dan puur zilver kopen.

LBMA

Een zilverbaar verkopen van puur zilver kan bij Goud Inkoop Amsterdam. Het is dan van belang dat zo een zilverbaar van een LBMA (Londen Bullion Markt Association) gecrediteerd smelter komt. Deze keurmerk geeft aan dat zilverbaren aan een bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Deze keurmerk wordt wereldwijd geaccepteerd waardoor deze pure zilverbaren makkelijk te verhandelen zijn.