Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Goud verkopen

Wilt u ook

Snel en discreet goud verkopen?

Uw goud verkopen in Amsterdam gaat veilig en gemakkelijk bij Goud Inkoop Amsterdam.NL

Voor een snelle en discrete verkoop van uw goud gaat u naar Goud Inkoop Amsterdam.NL. Bezoek onze goudwinkel tijdens onze openingstijden. Ook voor zilver verkopen, juwelen verkopen of horloge verkopen kunt u bij ons terecht. Goud verkopen doet u veilig en discreet bij ons op kantoor. Al meer dan 50.000 mensen gingen u voor. Kom vrijblijvend langs en laat u verrassen wat uw goud u kan opleveren. 

Amsterdam goud verkopen

Direct geld voor uw goud

Heeft u nog goud ergens liggen? Zo kan het goud achter in de la of in een schoenendoos in de berging die al jaren ligt te verstoffen u geld opbrengen. Bij verkoop van uw goud, krijgt u direct geld van ons. Dit kan contant of via de bank. Wel zo fijn en makkelijk toch? Het maakt bij het verkopen van uw goud niet uit of het oud of dat het stuk is. Bij ons bent u op het juiste adres voor de beste prijs voor oud goud verkopen. U kijkt mee waarbij wij het goud testen. Klaar terwijl u wacht.

Wat wilt u verkopen?

Wilt u gouden sieraden verkopen?

Gouden sieraden verkopen doet u veilig en discreet bij ons op kantoor. U kunt sieraden natuurlijk ook zelf verkopen via internet. Echter brengt dit onnodig veel risico’s met zich mee. Daarom bieden wij onze inkoop goud service aan in een beveiligde omgeving. Zo weet u waar u aan toe bent als u aan ons uw gouden sieraden verkoopt. Het kan zijn dat u uw sieraden al jarenlang niet draagt en al jaren in de la ligt. Het voordeel hiervan is dat uw gouden sieraden nog veel geld kan opleveren zonder dat u het weet. Laat u verassen met een mooi geld bedrag en kom direct langs. 

  • Veilig en discreet in beveiligde omgeving
  • Ook kapotte gouden sieraden worden ingekocht
  • Direct contant uitbetaald of via de bank

24 karaat goud

Wanneer we spreken over 24 karaat goud, verwijzen we naar de zuiverste vorm van goud, wat inhoudt dat het goud volledig uit 24 delen goud bestaat, zonder enige toevoeging van andere metalen, oftewel 100% of fijn goud. Dit type goud staat bekend om zijn rijke, diepe kleur en hoge waarde. In tegenstelling hiermee bestaat 14 karaat goud uit 14 delen puur goud en 10 delen andere metalen, wat neerkomt op een zuiverheid van ongeveer 58,5%. In Nederland, waar de goudkeur strikt wordt gehandhaafd, worden sieraden met een goudgehalte van 14 karaat vaak gemarkeerd met de cijfers 585 of de aanduiding 14K, wat hun zuiverheid bevestigt. Deze norm zorgt ervoor dat alle gouden sieraden die als zodanig verkocht worden, een minimale zuiverheid van 14 karaat moeten hebben om als echt goud erkend te worden. Sieraden die aan deze norm voldoen, zijn verplicht om gestempeld te worden met officiële goudkeurmerken, wat een garantie biedt voor de kwaliteit en de zuiverheid van het gouden item in Nederland. Dit keurmerksysteem biedt consumenten zekerheid en beschermt hen tegen de aankoop van inferieure kwaliteit goud.

Heeft u oud goud. Dit kunt u gemakkelijk en veilig bij Goud Inkoop Amsterdam . NL verkopen. Is het stuk of incompleet? Lever dit in want het brengt u geld op!

OudGoud dat maar in de la ligt
GoudGeërfd en u vindt het maar niks
VerkopenStukke sieraden van goud

Goud bestek verkopen

Heeft u bestek van goud, dus niet verguld? Dan kunt u deze gouden bestek verkopen aan Goud Inkoop Amsterdam . NL. Het gouden bestek moet van massief goud zijn. Dit kunt u herkennen aan de officiële goud keurtekens.

GoudGemaakt van goud
BestekGeen zin meer op te poetsen
VerkopenHet leverd nog geld op

Goudbaren van bijvoorbeeld Umicore, Drijfhout, Schöne Edelmetaal, Hereaus, Perth Mint en andere LMBA geaccrediteerde smelters.

GoudbarenVan puur goud, 999 fijn
VerkopenDirect, u krijgt geld voor uw goudbaren

Heeft u gouden sieraden in de la of een schoenendoos liggen? Gouden sieraden die u al jarenlang niet meer draagt omdat deze uit de mode of stuk is? Deze gouden sieraden kan u veel geld opleveren. Kom ermee langs en wissel u goud om in geld.

GoudenSieraden die u niet meer draagt
SieradenVan ten minste 8 karaat goud
VerkopenDirect uw oude sieraden voor geld

Gouden munten verkopen zoals de Maple Leaf, Krugerrand, gouden tientje of de American Eagle. Wij kopen gouden munten in UNC of ook in beschadigde staat in. Inkoop van gouden munten vanaf 1 gram. 

GoudenMunten voor geld omwisselen
MuntenWaarmee u niks meer doet
VerkopenDirect in onze winkel

Heeft u net uw gouden tand getrokken of heeft u een tandartenpraktijk waarbij patienten gouden tanden en kiezen achterlaten. Dentaal goud verkopen kan u geld opleveren omdat hier edelmetalen in zitten.

GoudenTanden die zijn geld waard
TandenDie van edelmetalen gemaakt zijn
VerkopenVoor direct geld

Wilt u witgoud verkopen? Witgoud bestaat uit een legering van goud, zilver, nikkel of palladium. Afhankelijk van het goudgehalte kan dit 9, 14 of 18 karaat goud zijn. 

WitgoudSieraden die stuk zijn
VerkopenVoor geld omdat u er niks mee doet

Heeft u roségouden sieraden die u wilt verkopen? Sieraden die gemaakt zijn van roségoud bestaat uit een legering van goud, zilver en koper. Afhankelijk van het goudgehalte kan dit 58,5% of 75% goud zijn. Hoe lager het goudgehalte, hoe roder het sieraad eruit ziet door de hoeveelheid koper. 

RoségoudIs een legering met koper
VerkopenVan roségoud voor direct geld

Goud inwisselen

Ons centraal gelegen kantoor in Amsterdam biedt u de mogelijkheid om gouden objecten zoals ringen, kettingen, horloges, en munten in te wisselen voor geld. Belangrijk is dat deze objecten van echt goud zijn en niet slechts verguld; bij vergulde objecten is de goudlaag te dun en op een basismetaal aangebracht, wat inwisseling bij ons uitsluit. U kunt bij ons terecht met gouden voorwerpen van diverse gehaltes, van 9 tot 18 karaat of zelfs hoger. De transactie verloopt snel en efficiënt, met een directe uitbetaling contant of via bankoverboeking, zodat u meteen duidelijkheid heeft over de afhandeling.

Dit zorgt voor een prettige en transparante ervaring. Daarnaast zorgen wij voor een professionele taxatie door deskundigen, die de waarde van uw gouden voorwerpen zorgvuldig bepalen. Dit garandeert een eerlijke prijs voor uw goud. Goud inwisselen gaat makkelijke en discreet bij ons op kantoor.

Gespecialiseerd voor goud verkopen

Sinds het jaar 2000 is Goud Inkoop Amsterdam een vertrouwd adres op de Ceintuurbaan te Amsterdam voor de inkoop van goud. Onze expertise is gebouwd op decennia aan ervaring, waardoor u verzekerd bent van deskundigheid wanneer u besluit uw goud aan ons te verkopen. Ons team wordt intern opgeleid door een gediplomeerd taxateur, erkend door de Federatie Goud en Zilver, om de hoogste standaarden in taxatie en service te waarborgen. Elk stuk goud dat u ons aanbiedt, wordt zorgvuldig gewogen en beoordeeld volgens strikte richtlijnen. Dit zorgt ervoor dat u altijd een eerlijke en competitieve prijs ontvangt voor uw kostbaarheden. Bij ons staat transparantie voorop, zodat u met vertrouwen uw goud kunt verkopen, wetende dat het in deskundige handen is.

Naast het zorgvuldig taxeren van uw goud, zetten wij ons ook in voor een heldere en open communicatie met u gedurende het gehele verkoopproces. We begrijpen dat het verkopen van goud, vaak beladen met emotionele waarde, geen dagelijkse bezigheid is. Daarom streven we ernaar om elke stap, van beoordeling tot uitbetaling, transparant en begrijpelijk te maken. Onze klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt en volledig geïnformeerd bent over de waarde van uw goud en de grondslag van ons aanbod. Dit maakt Goud Inkoop Amsterdam niet alleen een plek waar u uw goud kunt verkopen, maar ook een plek waar u terecht kunt voor informatie en ondersteuning bij al uw vragen over goud en zilver.

Geschiedenis van goud

Goud het glimmende gele metaal. Wie kent het niet? Al millennia’s lang fascineert het glanzende metaal de mensheid. Het glimmende gloed van macht en schoonheid! In de tijd van de Egyptische farao, ver voor de tijd van de jaartelling van Christus, werd het veel gebruikt als versieringen die teruggevonden zijn in diverse graftombes. Het was dan ook gebruikelijk in het oude Egyptische beschaving dat er een schat mee het graf in ging. Ook werd goud buitenom sieraden als betaalmiddel gebruikt in de vorm van munten.

Het gebruik van goud heeft dan ook een lange geschiedenis en gaat ook ver voor onze jaartelling. Het ontstaan van goud heeft een nog langere geschiedenis.

Hoe ontstaat goud?

Goud ontstaat tijdens een kernsplitsingsreactie. Niet zo een kleintje, maar een grote dat meer dan tien keer zo zwaar is als onze zon. Het ontstaan van goud gebeurd niet hier op aarde. De kracht van een atoombom komt hier niet in de buurt. Het goud wat hier op aarde ligt komt dan ook buiten onze aarde vandaan. Dit is in de tijd dat onze zonnestelsel werd gevormd meegevoerd in gaswolken. In deze gaswolken zitten delen van goud dat is ontstaan tijdens een supernova.

Goud, een van de meest gewaardeerde edelmetalen op onze planeet, wordt vanuit de diepten van de aarde naar de oppervlakte getransporteerd door krachtige geologische processen, vaak gedreven door vulkanische activiteiten. Door de intense druk en hitte ondergronds kan goud zich vermengen met andere mineralen en zo, soms als spoorelement, de aardoppervlakte bereiken. Veelvoorkomende mineralen waarmee goud geassocieerd kan worden, zijn onder andere kwarts en pyriet. Soms wordt goud ook in zuivere vorm aangetroffen in de vorm van nuggets, losse goudklompjes die in rivierbeddingen of in de aarde zelf kunnen liggen. Deze nuggets kunnen variëren in grootte, van kleine korreltjes tot indrukwekkende massa’s. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is de “Welcome Stranger”, de grootste goudnugget die ooit is ontdekt. Deze nugget, die een verbazingwekkend gewicht van 72 kg had, werd in 1869 in Australië gevonden en symboliseert de rijke en avontuurlijke geschiedenis van de goudzoekers en de impact die dergelijke vondsten hadden op de lokale en wereldwijde economie.

Meer dan alleen goud inkoop

Door onze jarenlange ervaring en expertise kopen wij meer in dan allen goud. U kunt voor het volgende ook bij ons terecht:

Eigenschappen goud

Goud, met het scheikundige symbool Au en atoomnummer 79, is afgeleid van het Latijnse ‘aurum’, wat ‘gloeiend dageraad’ betekent. Dit edelmetaal onderscheidt zich door zijn opmerkelijke dichtheid van 19.320 kg/m3, wat het een van de zwaarste en meest compacte materialen maakt die in de natuur voorkomen. Ter vergelijking, ijzer (Fe) heeft een aanzienlijk lagere dichtheid van 7.860 kg/m3, en koper (Cu), bekend om zijn gebruik in elektrische toepassingen vanwege zijn geleidbaarheid, heeft een dichtheid van 8.960 kg/m3. Er zijn slechts enkele metalen die een hogere dichtheid hebben dan goud, waarbij platina (Pt) opvalt met een indrukwekkende dichtheid van 21.450 kg/m3. Dit maakt platina zeldzamer en soms waardevoller in bepaalde toepassingen. De hoge dichtheid van goud heeft praktische implicaties, zoals in juwelen, waar het zorgt voor een aangenaam gewicht en gevoel, en in industriële toepassingen, waar de dichtheid bijdraagt aan de duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Dit unieke fysische kenmerk van goud, in combinatie met zijn glans en zeldzaamheid, heeft ertoe geleid dat het door de eeuwen heen zeer gewaardeerd wordt in culturen over de hele wereld.

Direct geld goud verkopen

Goudprijs

De prijs van goud wordt wereldwijd beïnvloed door vraag en aanbod, waarbij de koers continu fluctueert door financiële en economische ontwikkelingen en gebeurtenissen. Deze dynamiek bepaalt de inkoopprijs van goud. Het is belangrijk om te beseffen dat sieraden vaak niet uit puur goud bestaan, maar uit een legering met metalen zoals zilver en koper, wat invloed heeft op de waarde. Meestal zijn sieraden vervaardigd uit 14 of 18 karaat goud, hoewel er zowel hogere als lagere karaatgehaltes bestaan. Bij de inkoop van goud wordt hier zorgvuldig naar gekeken. De huidige hoge goudprijs kan bij verkoop van uw gouden items een aantrekkelijke opbrengst genereren. De goudmarkt is complex en wordt ook beïnvloed door geopolitieke ontwikkelingen, valutaschommelingen en zelfs culturele trends, die allemaal een rol spelen in de uiteindelijke waardebepaling van uw goud. Het verkopen van uw gouden sieraden of andere gouden voorwerpen kan, dankzij deze factoren, een lucratieve beslissing zijn.