Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Goud kopen

Wilt u ook

Veilig en discreet fysiek goud kopen?

De populariteit van het aankopen van goud, in de vorm van baren of munten, is aan een sterke opmars bezig. Het investeren in goudbaren of gouden munten maakt het voor u handelbaar.

Het veilig online aanschaffen van goud is gemakkelijk via de website van Goudpensioen. Ze hebben vaak goud op voorraad, wat betekent dat uw bestelling snel geleverd of opgehaald kan worden. Voor velen is goud kopen geen dagelijkse activiteit. Bij Goudpensioen kunt u terecht met al uw vragen over de aankoop van goud.

100 gram goudbaar kopen credit suisse feingold 9999

Goud kopen in baren

Overweegt u goud aan te schaffen als een aantrekkelijke investering? Goudbaren vormen dan een boeiende mogelijkheid. De goudbaren aangeboden door Goudpensioen zijn LBMA-gecertificeerd, wat betekent dat ze internationaal erkend en verhandelbaar zijn, en ze zijn vrijgesteld van btw. Dit komt omdat goudbaren van deze zuiverheid worden beschouwd als beleggingsgoud. Deze baren zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers zoals Umicore, Heraeus en Perth Mint.

Belangrijke kenmerken bij goudbaren kopen

Op het volgende moet u letten bij het kopen van goudbaren:

  • LBMA gecertificeerd smelter
  • Minimaal 999 ofwel 99,9% puur goud
  • 1 Troy Ounce; de handelseenheid van 31,1 gram

Aanschaf van goudbaren

Er is een verscheidenheid aan gewichten beschikbaar voor de goudbaren, beginnend bij 1 gram en oplopend tot 1000 gram, met tussenliggende gewichten zoals 2,5 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 31,1 gram (wat gelijkstaat aan 1 troy ounce), 50 gram, 100 gram, 250 gram, en 500 gram. Alle aangeboden goudbaren zijn nieuw gegoten of geslagen in fijngoud met een zuiverheid van minimaal 99,99% of .9999/1000.

Goudbaren kopen

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van fysiek goud als een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid? Overweeg dan goudbaren als een optie.

Goudbarenmet een zuiverheid van tenminste 99,9%
Kopenvan goud in baar vorm

Gouden munten kopen

Bij de aankoop van gouden munten bent u verzekerd van edelmetaal van topkwaliteit, dat bovendien gemakkelijk verhandeld kan worden.

Goudenmunten wereldwijd
Muntenvan puur goud; 9999
Kopenvan goud in munt vorm

Goudbaren of gouden munten kopen?

Bij het overwegen van de aankoop van goud staan u hoofdzakelijk twee opties ter beschikking: baren en munten. Gouden munten kennen over het algemeen een hogere aanschafprijs dan goudbaren. Echter, dit wordt gecompenseerd door hun grotere verhandelbaarheid op de wereldmarkt en de potentieel hogere verkoopprijs ten opzichte van goudbaren. Munten bieden dus een zekere meerwaarde. Aan de andere kant staan goudbaren bekend om hun lagere premie boven de goudkoers en zijn beschikbaar in een diversiteit aan gewichten, wat ze toegankelijk maakt voor verschillende budgetten.

Zowel bij de aanschaf van gouden munten als baren dient men rekening te houden met de premie die relatief hoger uitvalt bij kleinere eenheden. Zo zijn gouden munten van 1/20 Troy Ounce proportioneel duurder in de productie dan munten van een volle Troy Ounce. Vergelijkbaar zijn duizend kleine baren van 1 gram in verhouding kostelijker dan een enkele baar van 1 kilogram. Hoewel kleinere eenheden gemakkelijker te verhandelen zijn, reflecteert dit gemak zich in een hogere aanschafprijs. Een keuze die u dan zelf dient te maken.

Geen BTW bij goud kopen

De vrijstelling van btw op goud maakt de aankoop ervan als investering bijzonder voordelig voor particulieren. Of men nu kiest voor munten of baren, voor de btw heffing maakt dit geen onderscheid. Beleggingsgoud is conform de richtlijnen van de belastingdienst uitgezonderd van btw. Echter, om hiervoor in aanmerking te komen, dienen goudbaren aan twee specifieke criteria te voldoen: ze moeten een erkend standaardgewicht hebben en een zuiverheid van ten minste 99.5% puur goud. In Nederland genieten zowel goudbaren met een zuiverheid van 24 karaat als gouden munten met een minimale zuiverheid van 90% van een btw-vrijstelling. Dit is ingegeven door het principe dat goud gezien wordt als financieel vermogen, welke vrij verhandelbaar dient te zijn, analoog aan effecten zoals aandelen en obligaties.

Waarom fysiek goud kopen

In het hedendaagse financiële landschap zijn er talrijke manieren om in goud te investeren, maar lang niet altijd betreft het de aankoop van tastbaar goud. Wanneer u bijvoorbeeld via een bank of broker investeert in goudtrackers of ETF’s, verwerft u in feite slechts een papieren recht op goud. Een nadere blik op de fijne details van deze financiële instrumenten onthult vaak dat de optie voor fysieke levering van het goud zelden tot de mogelijkheden behoort. Bovendien zijn er bij dergelijke producten vaak vele verborgen (en ook hoge) kosten.

De reden om goud aan te schaffen is meestal gelegen in de wens om het eigen vermogen te beschermen tegen inflatie en systemische risico’s. In dit licht is het aanschaffen van fysiek goud een logischere keuze dan het opteren voor derivatieve beleggingsproducten die niet meer zijn dan een claim op goud. Hoewel deze financiële producten op het eerste gezicht aantrekkelijk kunnen lijken vanwege de lagere aanschafkosten, gaan ze in werkelijkheid gepaard met aanzienlijk hogere risico’s.

Waarom goud kopen?

Er zijn verschillende reden waarom u goud wilt kopen:

  • Rendement maken door de waardestijging van het goud
  • Diversificatie van uw beleggingsportefeuille
  • Hedge tegen inflatie omdat goud waardevast is

Investeer in gouden munten

Het investeren in gouden munten kan gezien worden als een strategie om een deel van uw vermogen te beschermen tegen inflatie en economische fluctuaties. Goud heeft door de eeuwen heen zijn waarde behouden en wordt door veel beleggers gezien als een ‘veilige haven’ in tijden van financiële onzekerheid. Wanneer u besluit gouden munten te kopen bij Goudpensioen, bent u verzekerd van producten van de hoogste kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat elke munt die we aanbieden voldoet aan de strenge normen van zuiverheid en gewicht, wat essentieel is voor de waardebepaling van goud als investering.

De keuze voor gouden munten als beleggingsvorm biedt verschillende voordelen. Allereerst is de verhandelbaarheid van deze munten uitstekend. Door de internationale erkenning en standaardisering kunnen gouden munten vrijwel overal ter wereld worden gekocht en verkocht zonder significante hindernissen. Daarnaast bieden gouden munten een fysieke vorm van bezit, wat voor veel beleggers een geruststellend aspect is. In tegenstelling tot digitale of papieren activa, kunt u uw investering in gouden munten daadwerkelijk zien, aanraken en veilig opbergen.

Wereldwijd bekende gouden beleggginsmunten

De meest bekende gouden beleggingsmunten zijn:

  • Krugerrand (Zuid-Afrika)
  • Maple Leaf (Canada)
  • American Eagle (Veredigde Staten)

Veilig fysiek goud kopen

Bij Goudpensioen zijn ze toegewijd aan het bieden van een transparante, veilige en eenvoudige manier om in goud te investeren. Goudpensioen staat klaar om u te ondersteunen bij elke stap van uw investeringsreis. Of u nu net begint met het verkennen van de mogelijkheden van goudinvesteringen of dat u een ervaren verzamelaar bent, zij bieden de kennis, producten en diensten om aan uw behoeften te voldoen.

Fysiek goud kopen in muntvorm

Investeren in goud door middel van munten is een fascinerende en vaak gekozen route voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Bij Goudpensioen bieden we een breed scala aan opties voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze unieke vorm van investering. In onze gebruiksvriendelijke webshop kunt u kiezen uit een divers aanbod van gouden munten, waaronder prominente namen zoals de Amerikaanse Buffalo of Eagle, de Canadese Maple Leaf, de Zuid-Afrikaanse Krugerrand, de Oostenrijkse Philharmoniker en de Chinese Panda. Wilt u liever goud verkopen? Voor gouden munten verkopen kunt u bij ons terecht.

Deze munten zijn niet alleen verzamelobjecten vanwege hun esthetische en culturele waarde, maar vertegenwoordigen ook een aanzienlijke financiële waarde, aangezien ze veelal worden geslagen in één troy ounce zuiver goud, wat overeenkomt met 31,10 gram goud(, de gouden Chinese Panda tegenwoordig in 30 gram). Deze standaardisatie in gewicht en zuiverheid maakt gouden munten een gestandaardiseerde en betrouwbare keuze voor investeerders over de hele wereld.

Diversifiëren investeringsportfolio met goud

Het diversifiëren van uw investeringsportfolio door het opnemen van gouden munten kan een verstandige zet zijn. Naast de intrinsieke waarde van het goud zelf, kunnen sommige van deze munten in de loop van de tijd meer waard worden vanwege hun zeldzaamheid, historische betekenis of verzamelwaarde. Dit aspect van potentiële meerwaarde bovenop de goudwaarde zelf maakt gouden munten een nog aantrekkelijker investeringsvehikel.