Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Roségoud verkopen

Wilt u ook

Roségoud verkopen: krijg een eerlijke waarde voor het materiaal

Wilt u uw roségoud verkopen? Roségoud is een populaire keuze voor sieraden, horloges en andere gouden artikelen geworden.

Dit komt omdat het roségoud een erg trendy en luxueuze kleur heeft. Maar, zoals veel sieraden in uw collectie, kan het item na verloop van tijd vergeten worden. Dit betekent dat deze mooie sieraden niet meer gebruikt worden. Wat uiteraard zonde is voor een sieraad van hoge kwaliteit. Heeft u roségouden sieraden of items thuis liggen die u eigenlijk niet meer gebruikt of waar u geen speciaal gevoel meer bij krijgt? Dan is roségoud verkopen een geweldige manier om waarde terug te krijgen voor het sieraad. Wij hebben jaren aan ervaring binnen deze industrie en helpen u daarom graag verder om een eerlijke prijs voor uw roségouden item te ontvangen.

Rose goud ketting verkopen

Krijg een mooi bedrag voor rosé goud

Als u van plan bent roségoud te verkopen, wilt u uiteraard wel weten wat de huidige roségouden waarde is. Wanneer u weet wat de huidige prijs van roségoud is, krijgt u een goed idee over of u uw sieraad graag zou willen verkopen of niet. Het voordeel bij ons is dat u een taxatie gratis en voor niets kan laten uitvoeren. U heeft dus altijd de tijd om na te denken over het aanbod. Ook staan wij klaar om andere gerelateerde vragen over het proces te beantwoorden. Zo weet u exact wat u kunt verwachten wanneer u roségoud gaat verkopen.

Rose goud verkopen

Wij vinden het belangrijk dat u transparantie van ons kan verwachten. Daarom nemen we u graag mee door alle stappen die er komen kijken bij roségoud verkopen. Zodra u al uw roségouden items heeft verzameld, komt u bij ons langs in de winkel. Erkende taxateurs analyseren het roségoud op echtheid, kwaliteit en soort. Aan de hand hiervan wordt een waarde opgesteld. Zodra u akkoord gaat met de prijs, betalen wij u graag in cash of via de bank uit. Doordat u bij ons gewoon binnen kan lopen, ontvangt u een persoonlijke service. U ziet in eigen ogen hoe onze professionals te werk gaan.

De populariteit van roségoud

In de laatste jaren is de kleur roségoud erg populair geworden. Dit kwam onder andere doordat deze kleur opdook in een groot aantal luxueuze items. Denk bijvoorbeeld eens aan een oogschaduw palette, parfum en smartphones. We houden er allemaal van dat al onze accessoires mooi met elkaar matchen, wat betekent dat steeds meer mensen kozen voor roségouden sieraden. De vraag naar roségouden sieraden is gestegen en hoog gebleven tot op de dag van vandaag.

Ontvang gelijk het geld

Doordat u bij ons langs kan komen in de winkel, kunnen wij iedere verkoop persoonlijk afhandelen. Alle vragen worden direct beantwoord en u, als klant, zult u comfortabel voelen. Vergeet niet om uw geldige ID mee te nemen. Zo kunnen we de transactie direct ter plekke afronden wanneer u besluit om het roségoud te verkopen. 

De prijzen voor roségoud

De warme en luxe tint van roségoud kan er soms toe leiden dat men aanneemt dat het een hogere waarde heeft dan goud. Dit is echter een misvatting. De prijs/waarde voor roségoud wordt berekend door te bepalen hoeveel goud er aanwezig is in het materiaal. Dit kan betekenen dat uw roségoud bijvoorbeeld 18K of 9K is. Welke van de twee u heeft, heeft een grote invloed op de inkoopwaarde. Roségoud verkopen is het dus zeker waard.

Is roze goud, echt goud?

Roségoud is echt goud. Het bevat namelijk net zoveel puur goud als geelgoud. Het enige verschil is dat roségoud een groter gehalte aan koper heeft. Hoe roder of roze het goud lijkt, hoe meer koper er aanwezig is. 22 karaat is het hoogste beschikbare karaat wat u in roségoud kan vinden. Verder wordt de waarde hetzelfde bepaald als wit- en geelgoud. Er wordt geanalyseerd wat het goudgehalte is en wat de zuiverheid van het goud is.

Het analyseren van het roségoud

Onze taxateurs nemen hun taak erg serieus. We willen uiteraard alle zekerheid geven dat wij de meest eerlijke en hoge prijs voor het roségoud verkopen aan u kunnen aanbieden. Een element wat roségoud uniek maakt tegenover andere metalen, is dat het na een lange tijd en na veel gebruik niet zal vervagen. De kans is zelfs aanwezig dat het door de jaren heen een diepere roségouden kleur krijgt. Dit komt doordat het kopergehalte met verloop van tijd donkerder kan worden.

Waarde van rood goud

De prijs is afhankelijk van de volgende drie factoren.

  • Gewicht: het gewicht. Hoeveel gram weegt het?
  • Karaat: gehalte van goud. Hoeveel karaat is het?
  • Goudprijs: de prijs van goud. Welke dagprijs is goud vandaag?

De populariteit van roségoud

Roségoud staat bekend als een van de beste materialen voor iedere huidskleur. De zachte en luxe tinten van het roségoud staan mooi op iedere huidskleur en zien er daarnaast erg luxe uit. Het is dus niet gek dat steeds meer hun sieradencollectie uit willen breiden met meer roségouden items. Daarnaast is roségoud in verschillende kleuren te vinden. Zo is er de roze champagne kleur, maar ook de donkere vintage roze tint. Al deze soorten roségoud zijn te verkopen.

Wat is de waarde van roségoud?

Roségoud is soms goedkoper aan te schaffen dan wit- of geelgoud. Dit betekent echter niet dat het materiaal minder waard is. Het heeft vaak te maken met het feit dat koper makkelijker en goedkoper te verkrijgen is dan andere metalen. Desondanks wordt roségoud verkocht aan professionele goudkopers zoals ons van Goud Inkoop Amsterdam voor dezelfde waarde als wit- en geelgoud. Wij focussen ons strikt op de zuiverheid en het gewicht van het aanwezige geelgoud van het roségoud. Het is van belang dat u werkt met een vertrouwde en erkende inkoper, zoals ons, om uw roségoud aan te verkopen. Zo weet u zeker dat u een correcte prijs ontvangt voor het roségoud.

Rose goud ketting verkopen

De verschillende ratio’s van roségoud

Zoals al kort vernoemd is, wordt roségoud gecreëerd door goud met koper te mengen. Om te bepalen hoeveel het roségoud waard is, moet er dus bepaald worden wat de ratio van goud en koper is. Hieronder zijn verschillende legeringen verhoudingen voor roségoud te vinden.
18K roségoud: 75% goud, 25% koper
18K roségoud: 75% goud, 22,25% koper, 2,75% zilver
18K roségoud: 75% goud, 20% koper, 5% zilver
12K roségoud: 50% goud en 50% koper

Roségoud recycelen

Het recyclen van roségoud, een legering van goud, koper en soms zilver, omvat enkele kernstappen. Eerst worden roségouden voorwerpen, zoals sieraden, verzameld en gesorteerd. Vervolgens worden ze gereinigd om onzuiverheden te verwijderen en daarna gesmolten in een oven. Tijdens het smeltproces worden de metalen componenten van de legering gescheiden en gezuiverd, vaak via chemische behandelingen of elektrolyse. Het zuivere goud wordt dan opnieuw gelegeerd met koper (en soms zilver) in specifieke verhoudingen om de gewenste roségouden kleur en eigenschappen te verkrijgen. Het nieuw gevormde roségoud wordt gegoten in staven of platen, klaar voor gebruik in de productie van nieuwe items. Dit proces benadrukt duurzaamheid door het hergebruik van waardevolle metalen en vermindert de afhankelijkheid van mijnbouw, terwijl de unieke kwaliteiten van roségoud behouden blijven voor toekomstige toepassingen.