Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Gouden tand verkopen

Wilt u ook

Oude gouden kiezen en tand verkopen?

Bezit u toevallig een gouden tand en wilt u die gouden tand verkopen? Het verkopen van een gouden tand of andere vorm van goud, zoals een sieraad, doet u eenvoudig en volledig veilig via Goud Inkoop Amsterdam.nl.

Waarom u voor ons zou moeten kiezen? We zijn ten eerste centraal gevestigd in het land en hebben bovendien jarenlange ervaring met de inkoop van zowel goud, zilver als diamanten. Als u met ons in zee gaat, krijgt u direct geld voor uw gouden tand. Uw gouden tand verkopen gaat heel snel en eenvoudig. U kunt zowel een oude als nieuwe gouden tand aan ons verkopen. Bij Goud Inkoop Amsterdam.nl staan we u vakkundig en snel te woord, ongeacht uw reden dat u uw gouden tand van de hand doet.

Wat levert gouden tand op

De prijs van goud tand

Hoe het goud ook is verwerkt, goud is goud. Het gaat uiteindelijk om de gramprijs zuiver goud. Deze is niet alleen van het gewicht van de tand afhankelijk, maar ook van het karaat goud. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder de hoeveelheid goud. 24-karaat goud staat gelijk aan 99,99% zuiver goud, maar dit kom je in tandgoud nooit tegen. Gebruikelijker is 14-karaat, dat staat voor 58,5% zuiver goud. We onderzoeken de zuiverheid van het tandgoud uitgebreid.

Discreet uw gouden tand verkopen

Wist u dat u voor de verkoop van alle gouden sieraden bij Goud Inkoop Amsterdam.nl terechtkunt? U kunt hier uw gouden tand verkopen, maar ook gouden munten verkopen, gouden sieraden verkopen, en zilver verkopen. We bieden u een concurrerende prijs voor het beste goud. Of het nu een oude gouden tand is die u wilt verkopen, of juist een nieuwe; u kunt met en zonder certificaat terecht. Is het uw eigen tand of van iemand die u kent? Maakt niet uit. Wij zijn geïnteresseerd in al het goudwaar en bieden u hiervoor uiteraard de scherpste prijs.

Gouden tand verkopen die ligt te verstoffen

Gouden tanden worden nooit uitgevoerd in 24-karaats goud. Daar is een simpele reden voor: hiervoor is zuiver goud te zacht. Gouden tanden hebben altijd een lager karaat. Toch zijn we zeer geïnteresseerd in gouden tanden. Probeer thuis wel eerst zo goed mogelijk de eventuele wortelresten te verwijderen. Dit kan onder meer met een tang, dremel of een bankschroef. We zullen een gouden tand uitgebreid toetsen om de zuiverheid ervan te achterhalen. Goud is voor tandartsen een interessant metaal. Tandgoud of dentaal goud was tot zo’n tien jaar geleden een veel gebruikte oplossing voor beschadigde tanden op opvullen van gaatjes. Dat heeft er alles mee te maken dat tandgoud een zeer duurzaam materiaal is en als beschermlaag voor kwetsbare delen in het gebit geldt. Ook reageert tandvlees vaak goed op tandgoud: het aanbrengen van dentaal goud leidde zelden tot nooit tot veel irritatie.

Testen van gouden tanden

Uw gouden tand verkopen? Bij Goud Inkoop Amsterdam.nl beschikken we over de benodigde apparatuur om de kwaliteit van een gouden tand te achterhalen. De taxatie is volledig gratis. We informeren vrijblijvend over de waarde van de tand. We delen met u het gewicht, het karaat en de zuiverheid. De productie van een gouden tand is een kostbaar proces. Op basis van het intrinsieke waarde krijgt u een inkoopprijs.

Inkoop gouden tanden

Gouden tanden verkopen? Hou er rekening mee dat goud alleen goud genoemd mag worden als het minstens 14 karaat is. Het is in Nederlandse bij wet bepaald dat goud minstens 58,5% puur is. Je herkent 14 karaat aan het eikenbladsymbooltje op het goud met de cijfers 585. Je zult op een gouden tand echter nooit een merkje vinden. We zullen daarom ter plekke achterhalen of het inderdaad 14 karaat dentaal goud betreft, of dat het karaat lager ligt.

Gouden tanden van top kwaliteit

Onze experts weten als geen ander hoe ze de zuiverheid van een gouden tand moeten achterhalen. Het zuiverste goud is 24-karaats. Dit staat gelijk aan 99,99% zuiver. Het spreekt voor zich dat een gouden tand verkopen van 24 karaat je meer oplevert dan één van 14 karaat. De prijs van de gouden tand berekenen we aan het karaat en het gewicht van de tand. Meestal zijn gouden tanden gemaakt van een legering. Dus een mengsel met andere metalen.

Gouden tand als statussymbool?

Goud is vandaag de dag een echt statussymbool (zoals het dat eigenlijk altijd geweest is). Maar gouden tanden worden nu door veel mensen als té extreem. Veel subtieler is een mooi gouden horloge, een ketting, oorbellen of een ring. Tegenwoordig wordt een witte glimlach meer gewaardeerd. Wellicht is het tijd die gouden tand te laten verwijderen en vervangen door iets subtieler, zoals een witte facing van porselein. Dit is net zo duurzaam als goud.

Waarde van tandgoud en gouden kiezen

De waarde van gouden kiezen of tandgoud hangt af van verschillend factoren.

  • Gewicht: het gewicht. Hoeveel gram weegt het?
  • Karaat: gehalte van goud. Hoeveel karaat is het?
  • Goudprijs: de prijs van goud. Welke dagprijs is goud vandaag?

Gouden kiezen en tanden recyclen

Gouden tanden en kiezen ondergaan een recyclingproces waarbij ze worden omgesmolten tot zuiver goud. Dit herwonnen goud wordt vervolgens gebruikt voor de productie van nieuwe goudartikelen. Het recyclingproces begint met het zorgvuldig scheiden van het goud van eventuele andere materialen, gevolgd door het smelten onder hoge temperaturen om het goud te zuiveren. Eenmaal gezuiverd, wordt het goud in nieuwe vormen gegoten, klaar om te worden verwerkt in diverse producten zoals sieraden, elektronische componenten of zelfs nieuwe tandheelkundige toepassingen. Dit recyclingproces draagt niet alleen bij aan duurzaamheid door het verminderen van de vraag naar nieuw gewonnen goud, maar zorgt ook voor een efficiënte benutting van bestaande goudvoorraden.

Gouden tanden en de goudwaarde

De prijs van een gouden tand zal van verschillende factoren afhankelijk zijn. Het gewicht van de tand is belangrijk. Vervolgens moet ook nog worden achterhaald hoe zuiver het goud in de tand is (welk karaat heeft het). Hoe hoger het werkelijke goud gehalte in de tand, hoe hoger de waarde. Lager karaat goud houdt in dat er sprake is van een legering. Het gewicht van het andere materiaal in de legering heeft voor ons geen waarde en zal logischerwijs niet worden meegerekend als goud. De prijs van zuiver goud is ook weer afhankelijk van de goudkoers, die van dag tot dag verschilt en afhankelijk is van de wet van vraag en aanbod. Verkoop nu uw gouden tand bij Goud Inkoop Amsterdam zonder afspraak tijdens onze openingstijden.