Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

De beste tijd om goud te verkopen? Gebruik deze checklist!

Veel mensen hebben gouden sieraden in huis. Daaronder zijn de echte verzamelaars die van mooie sieraden houden, maar vaak is er ook sprake van erfstukken en hebben de sieraden emotionele waarde. U kunt dan denken aan de trouwringen van uw grootouders of het gouden horloge van uw moeder.

Is dit dan de beste tijd om goud te verkopen? Gebruik deze checklist!

1. Wat is uw reden om goud te verkopen?

Sieraden vertellen vaak een verhaal wat we ons graag willen blijven herinneren! Wat kan u echter doen wanneer u (veel) goud in huis hebt, maar daar eigenlijk geen gebruik van maakt en niet of nauwelijks emotionele binding ervaart? Dan is het nú de beste tijd om daar serieus over na te denken. Wanneer u besluit: ja, tijd om goud te verkopen, dan is er een scala aan mogelijkheden wat u kunt doen met de opbrengst!

2. Wat gaat u doen met de opbrengst?
Natuurlijk zijn er heel veel opties te bedenken als antwoord op deze vraag. Misschien denkt u dat het niet zinvol is om daar nu al over na te denken. Maar toch is het tegendeel waar, impulsief handelen en (ver)kopen is namelijk nadelig!

3. Wat is de emotionele waarde?
Er zijn mensen die geen waarde hechten aan de gouden sieraden of voorwerpen die ze verkopen. Voor hen is de keuze heel gemakkelijk: tijd voor goud verkopen en het in geld omzetten! Wanneer het goud dat u wilt verkopen wél emotionele waarde heeft, is het een mooie optie om iets terug te kopen waar u zeker gebruik van zult maken en wat u herinnert aan de emotionele waarde van uw verkochte sieraad.

4. Hoeveel levert goud verkopen op?
Wanneer u bijvoorbeeld dezelfde hobby deelt als uw vader van wie u het goud hebt geërfd, is het prachtig om uw geld hierin te investeren en daardoor dagelijks aan hem terug te kunnen denken. Een andere insteek is dat u misschien rekeningen hebt liggen die echt betaald moeten worden. Of: creëer nieuwe herinneringen met uw dierbaren voor later en maak van uw droomvakantie een werkelijkheid!

5. Hoge goudprijs als voorwaarde?
Wanneer u een betrouwbare inkoper heeft gevonden, kunt u er vanuit gaan dat de inkoper een goede prijs met u zal afspreken. Het is moeilijk om in te schatten wanneer een goudprijs zal stijgen of dalen, maar een betrouwbare inkoper zal hierin ongetwijfeld met u meedenken.


De beste tijd om uw goud te verkopen is nu! Waarom wachten, terwijl er een mooi bedrag op u wacht? Bezoek tijdens openingsuren en zonder afspraak onze winkel in Amsterdam!