Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Goud verkopen of niet? Alle opties op een rij.

Stel, u twijfelt erover of overweegt het om bepaalde stukken opgespaard goud te verkopen, maar u weet niet zeker of u dit wel of niet moet doen. Dan zijn er in de meeste gevallen een aantal opties waaruit u kunt kiezen. Iedere optie brengt dan ook zijn eigen voordelen en nadelen met zich mee. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen omdat u denkt dat de goudprijs zal dalen al het goud dat u heeft direct te verkopen. Maar u kunt ook bijvoorbeeld slechts een gedeelte verkopen. Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van goud verkopen of niet.

OPTIE 1: Al uw goud verkopen
Veel mensen kiezen ervoor al het goud dat ze hebben in een keer te verkopen. Dit is dan ook een optie die in veel gevallen een aardig bedrag kan opleveren. De goudprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit houdt in dat als u in het verleden goud tegen lagere koersen heeft gekocht, u hier vandaag de dag veel winst op kan maken. Dit is voor velen een reden om hun goud nu te verkopen, terecht ook! Het direct verkopen van goud kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u in een keer iets nieuws kunt aanschaffen. Daarnaast krijgt u bij ons altijd een eerlijke prijs voor het goud dat u verkoopt. Dat houdt in dat u niet minder betaald wordt dan de marktwaarde. U krijgt het geld voor uw goud direct, contant of op uw rekening gestort.

OPTIE 2: U verkoopt een deel van uw goud
Het nadeel van al uw goud in een keer verkopen is echter dat de goudprijs nog meer had kunnen stijgen. Toch zit dat risico er in principe altijd aan verbonden. Overgaan tot verkoop wanneer de prijs hoog is kan slim zijn, maar er is ook een andere optie waar mensen voor kiezen: het verkopen van slechts een gedeelte van het opgespaarde goud. Het grote voordeel hiervan is dat u als het ware uw risico verspreid. Mocht de goudprijs nog meer stijgen kunt u er blij mee zijn dat u een deel van uw goud nog heeft. Het kan echter ook zo zijn dat de goudprijs daalt. In dat geval kunt u er blij mee zijn dat u een deel van uw goud met een mooie hoeveelheid winst heeft weten te verkopen.

OPTIE 3: (Nog) niet verkopen
Een andere optie die uiteraard ook wel eens wordt gekozen als antwoord op de vraag goud verkopen of niet, is om het goud niet te verkopen. Althans, niet direct. Dit kan erg fijn zijn als de waarde toch nog stijgt, maar nu de waarde al enorm is gestegen kan het wel voor spijt zorgen als de waarde niet verder stijgt. Daarnaast is het goed om te beseffen dat het niet verkopen van goud u op dit moment ook niets op. Heeft u geen haast? Dan kunt u uiteraard wachten, maar wie vandaag liever cash in handen heeft, is welkom om bij ons langs te komen voor een gratis taxatie en directe uitbetaling.

Bezoek Goud Inkoop Amsterdam
Wilt u weten hoeveel geld uw goud oplevert? Breng het langs in onze inkoopwinkel. U kunt ons gewoon zonder afspraak bezoeken tijdens openingsuren. Wij staan voor u klaar!