Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Diamant verkopen

Wilt u ook

Diamant verkopen?

Uw diamant verkopen in Amsterdam gaat veilig en gemakkelijk bij Goud Inkoop Amsterdam.NL

Let op!
Door de wisselende omstandigheden op de diamantmarkt, worden er op dit moment géén diamanten door ons ingekocht. Wel kunt  u uw goud verkopen, zilver verkopen, juwelen verkopen en horloge verkopen bij ons. 

Diamanten verkopen in Amsterdam

Direct geld voor uw diamant

Goud Inkoop Amsterdam NL is altijd geïnteresseerd in de inkoop van diamanten en alle types van juwelen met diamanten, bijvoorbeeld vintage, oude en antieke diamanten sieraden. Wat de reden ook is waarom u uw diamanten wit verkopen, Goud Inkoop Amsterdam NL helpt u discreet , snel en professioneel.

Inkoop van diamanten en juwelen

Voor de inkoop van diamanten en juwelen kunt u terecht bij Goud Inkoop Amsterdam NL. Wij zijn een autoriteit op het gebied van de inkoop van diamanten en briljanten. Wij betalen concurrerende prijzen voor moderne geslepen diamanten, antieke diamanten, oude diamanten en alle andere voorkomende diamanten. Wij kopen en verkopen diamanten met of zonder certificaat. Dit mogen losse diamanten (briljanten) zijn, of diamanten gezet in sieraden zoals ringen,horloges en antieke juwelen etc.. Diamanten met een hoge kwaliteit en ten minste van 1 CT worden door ons ingekocht.

Diamanten die liggen te verstoffen

Hebt u diamanten die u niet langer wilt bewaren en bent u op zoek naar een betrouwbare adres voor de inkoop van uw diamanten? De gekwalificeerde diamantair Goud Inkoop Amsterdam NL koopt uw diamanten op. Wij kopen uw diamanten met respect en begrip voor het soms emotionele afscheid van uw juwelen. Diamanten worden bij Goud Inkoop Amsterdam NL vanzelfsprekend nauwkeurig geanalyseerd en getaxeerd. Indien we komen tot een onderling akkoord over de prijs, wordt u direct contant uitbetaald of wordt het geld op uw rekening gestort. U heeft geen verplichting om de diamanten te verkopen en aan de taxatie zijn geen kosten verbonden. Ons lidmaatschap van de Federatie Goud Zilver garandeert u dat wij een betrouwbare partner zijn bij de inkoop van uw diamanten.

Diamant prijs

De diamant prijs van elke diamant is anders. De experts van Goud Inkoop Amsterdam NL verstaan de ingewikkelde kunst van het bepalen van de waarde van een diamant. Een complexe samenhang van factoren bepaalt de schaarste en de diamant prijs. Heeft u diamanten van uitzonderlijk kwaliteit en grootte worden dan heeft u waarschijnlijk een certificaat dat de echtheid en waarde bewijst. Alle diamanten, ook die zonder certificaat, worden bij in- en verkoop getest op de 4 C’s. Dit zijn Carat, Cut, Colour en Clarity.

Testen van diamanten

Goud Inkoop Amsterdam NL heeft alle benodigde apparatuur om deze gegevens te controleren en de juiste diamant prijs te bepalen. Wij taxeren uw diamant(en) gratis en vrijblijvend en informeren u of uw diamant oorspronkelijk (echt) is en vertellen u alles over helderheid, slijpsel, gewicht en zelfs over de periode waarin de diamant verwerkt werd.

Welke diamanten kopen wij?

Wij van Goud Inkoop Amsterdam NL is altijd geïnteresseerd in de inkoop van diamanten en briljanten vanaf een gewicht van 1.00 karaat. Alle type juwelen met diamant, bijvoorbeeld vintage, oude juwelen gezet met bolsewiek geslepen diamanten of antieke diamanten sieraden gezet met roosdiamanten. Wat de reden ook is waarom u uw diamant of briljant wilt verkopen, Goud Inkoop Amsterdam NL helpt u discreet, snel en professioneel.
Kleurloze diamanten, de hoogste diamant prijs bij inkoop.

Diamanten van top kwaliteit

Onze experts bestuderen de zuiverheid van de diamant. Zijn hierbij geen insluitsels (oneffenheden van de natuur) te zien, dan is de diamant loepzuiver. Zodra er wel insluitsels te zien zijn, daalt de prijs van de diamant aanzienlijk. Is de diamant kleurloos, loepzuiver en goed geslepen dan bepaalt het gewicht de prijs. De diamant prijs wordt per karaat berekend. De vorm van de diamant beïnvloedt de prijs eveneens. Fantasie vormen zijn 5 tot 10% goedkoper dan de standaard vormen.

De 4 C’s

De diamant prijs is afhankelijk van de volgende 4 factoren.

  • Carat: het gewicht. Hoe groot is de diamant
  • Cut: het maaksel. Hoe is de diamant geslepen
  • Colour: de kleur. Is de steen wit of getint van kleur
  • Clarity: de zuiverheid. Is de steen vlekkeloos of niet

Is het briljant of diamant?

De waarde van brilanten of diamanten (briljant is in de volksmond de naam van de slijpvorm ‘briljant geslepen diamant’) wordt gemeten aan de hand van vier eigenschappen die deze fonkelende edelstenen allemaal hebben. Kwaliteiten van diamanten en briljanten die de 4 C’s worden genoemd: in het Engels beginnen ze namelijk stuk voor stuk met de letter C: clarity – carat – colour – cut. De eerste drie (helderheid, gewicht in karaat en kleur) hebben ze van Moeder Natuur al meegekregen, de ‘cut’ of slijpvorm wordt er door gespecialiseerde vakmensen aan toegevoegd. Uiteraard neemt de kwaliteit en daarmee de waarde van een diamant sterk toe als een diamant of een briljantje dat u wilt verkopen goed scoort op alle vier die eigenschappen!

Waarde van diamanten

Het hardste materiaal op aarde – diamant – is ook één van de meest gewilde in sieraden en dus ook erg kostbaar. De actuele waarde van een diamant of briljant hangt zeker niet alleen af van de grootte – gemeten in karaat bij diamanten. Het is dus zeker niet altijd zo dat ‘groot’ per definitie het waardevolst is. Diamanten zijn tenslotte vooral geliefd om hun unieke, schitterende lichtval, de manier waarop ze het licht breken en weer verspreiden.