Discreet, snel en in een beveiligde omgeving uw GOUD VERKOPEN bij GOUD INKOOP AMSTERDAM
Al meer dan 23 jaar op de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam

Sieraden verkopen goudprijs: wat moet u weten?

Heeft u thuis een verzameling mooie gouden sieraden, waar u eigenlijk niet zoveel mee doet? Dan is het verstandig om dit gouden materiaal te verkopen voor een mooi bedrag. Zo houdt u nog een leuk centje over aan sieraden die anders toch alleen maar in een kluis, lade of kast liggen. Maar hoe zit het met de sieraden verkopen goudprijs? Welke factoren bepalen de sieraden verkopen goudprijs? En op welke manier kunt u ervoor zorgen dat u een eerlijke, marktconforme prijs voor uw gouden sieraden krijgt?

1. Houd de goudkoers in de gaten
Een van de belangrijkste factoren die de goud inkoopprijs bepaalt, is de actuele goudkoers. De goudprijs kan sterk schommelen en snel veranderen. Daarom is het belangrijk om, als u gouden sieraden zoals kettingen of ringen wilt verkopen, de goudkoers in de gaten te houden. De inkoopprijs is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de goudkoers van dat moment.

2. De kwaliteit van het goud
Een andere factor die de sieraden verkopen goudprijs bepaalt, is de kwaliteit van het oud. De zuiverheid van het goud wordt uitgedrukt in karaten. Eén karaat is 1/24e zuiver goud. Er zijn sieraden in bijvoorbeeld 8 karaat, 14 karaat, 18 karaat en 22 karaat goud. Een hoge karaatgehalte is het meeste waard.

3. Let op het gewicht van het goud
Naast de actuele goudprijs en de zuiverheid van het goud speelt het gewicht van de gouden sieraden een belangrijke rol bij het vaststellen van de vergoeding die u voor uw gouden sieraden krijgt. Bij sieraden dient u rekening te houden met eventuele stenen en andere toevoeging die geen goud zijn. Het gewicht van stenen en dergelijke wordt eerst afgetrokken van het totaalgewicht van uw sieraad.

4. De verkoopbaarheid van gouden sieraden
Opkopers van gouden sieraden kijken niet alleen naar de waarde van het sieraad dat ze kopen, maar in sommige gevallen ook naar de verkoopbaarheid. Een goudspecialist kijkt in eerste instantie altijd naar het merk (bijvoorbeeld Tiffany & Co. of Cartier), de onderhoudsstaat van het sieraad, de vormgeving, het merk en de populariteit van de betreffende ring, ketting of armband. Hoe populairder en dus verkoopbaarder een sieraad is, des te groter de kans dat u meer dan alleen de goudprijs ontvangt. Een professionele goudinkoper kan goed en met onderbouwing uitleggen waarom uw sieraad wel of niet doorverkocht kan worden.

5. Kies sowieso voor een betrouwbare inkoper voor de prijsbepaling
Wilt u precies weten hoeveel uw gouden sieraden waad zijn? Ga dan met uw sieraden langs bij een betrouwbare goudhandelaar. Tegenwoordig kunt u uw gouden sieraden ook per post opsturen en laten taxeren. Maar dit is uiteraard geen veilige manier om uw gouden sieraden op waarde te laten schatten. Gevestigde goudinkopers zijn altijd betrouwbaar en geven u een eerlijke en actuele prijs voor de gouden sieraden die zij opkopen. Indien u twijfelt, lees eens de recensies van het betreffende inkoopadres.

6. U heeft weer geld om vrij te besteden
Door voor een ervaren, veilige en betrouwbare goudhandelaar te kiezen weet u zeker dat u een mooi geldbedrag krijgt dat past bij de verkoopwaarde van uw sieraden. Bezoek vrijblijvend en zonder afspraak onze inkoopwinkel en geniet van het geld dat uw sieraden uiteindelijk opleveren. Daar kunt u straks een hoop leuke dingen voor doen!